FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIVIERA HOLDING OBJAVILA PONUDU ZA PREUZIMANJE BABINOG KUKA

ZAGREB, 3. kolovoza 2004. (Hina) - Riviera Holding iz Poreča objavilaje danas javnu ponudu za preuzimanje preostalih dionica dubrovačkoghotelskog kompleksa Babin kuk, a dionice će otkupljivati po cijeni od190 kuna po dionici.
ZAGREB, 3. kolovoza 2004. (Hina) - Riviera Holding iz Poreča objavila je danas javnu ponudu za preuzimanje preostalih dionica dubrovačkog hotelskog kompleksa Babin kuk, a dionice će otkupljivati po cijeni od 190 kuna po dionici.

Porečka Riviera trenutno ima ukupno 1.570.127 redovnih dionica Babinog kuka, ili 88,96 posto dionica.

Javni poziv danas je objavljen u Jutarnjem listu, a sutra će biti objavljen i u Narodnim novinama, a bit će otvoren mjesec dana.

Javni se poziv odnosi na kupnju dionica na kojima nema tereta ili prava trećih osoba, a ne odnosi se na neotplaćene dionice za koje je iznos otplate preostalih obroka, prema obračunu Hrvatskog fonda za privatizaciju, viši od 190 kuna, odnosno cijene koju je Riviera odredila u ponudi za preuzimanje.

Riviera se, naime, javnom ponudom obvezala kupiti otplaćene dionice za 190 kuna po dionici, a za neotplaćene bi se ta cijena umanjila za iznos obveze otplate prema HFP-u.

Dioničarima koji se odluče prodati svoje dionice Riviera se obvezuje isplatiti ih u roku 14 dana od isteka javne ponude, a za to je ishodila i garanciju Raiffeisenbank Austria.

Kao poslovni cilj stjecanja dionica u Babinom kuku, iz Riviere ističu svoju daljnju specijalizaciju, jače pozicioniranje i razvoj u turističkom sektoru.

Javnu ponudu za preuzimanje dubrovačkog Babinog kuka Riviera je najavila krajem lipnja, kada je i stekla većinski udio u tom hotelskom kompleksu.

Riviera je, naime, krajem lipnja od Dom holdinga kupila 66,3 posto dionica kompleksa Babin Kuk, te time stekla gotovo 89 posto udjela.

Rivera je od Dom holdinga kupila dionice po istoj cijeni koju sada nudi i u javnom ponudi, po 190 kuna za dionicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙