FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JEZERINAC ČESTITAO DAN VOJNE BISKUPIJE I DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

ZAGREB, 3. kolovoza 2004. (Hina) - Vojni ordinarij Juraj Jezerinacčestitao je pripadnicima Vojne biskupije, djelatnicima MORH-a i MUP-ate pripadnicima Oružanih snaga i redarstvenih služba RepublikeHrvatske 5. kolovoza - Dan Vojne biskupije, Dan pobjede i Dandomovinske zahvalnosti.
ZAGREB, 3. kolovoza 2004. (Hina) - Vojni ordinarij Juraj Jezerinac čestitao je pripadnicima Vojne biskupije, djelatnicima MORH-a i MUP-a te pripadnicima Oružanih snaga i redarstvenih služba Republike Hrvatske 5. kolovoza - Dan Vojne biskupije, Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti.

U poruci za blagdan zaštitnice Vojne biskupije Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta, vojni biskup pita nastojimo li živjeti dostojno poziv na koji smo pozvani.

"Naši pređi kao i naši branitelji, kojima moramo biti trajno zahvalni za slobodu koju imamo, bili su svjesni tog dostojanstva. Živjeli su u ljubavi prema Bogu i narodu", napominje vojni biskup. Po njegovim riječima u vrijeme obrambenoga Domovinskog rata ponovno je Marija bila na početku našeg spasenja, krunicom u ruci i krunicom oko vrata dali smo do znanja svima gdje je izvor naše snage.

"Kršćanska Europa to je prepoznala, kršćanska Europa to prepoznaje i danas, kad s poštovanjem i respektom prihvaća hrvatskog vojnika i policajca u međunarodnim susretima", ističe Jezerenic.

Navodi kako i u ovim vremenima, koja su jednako ozbiljna kao i prošla, kad se hrvatski vojnik sprema da bude u europskim integracijama čimbenik mira, znajmo da nam naša nebeska Zaštitnica i primjer njezina života moraju biti uzor i putokaz u našem hodu prema nebeskim integracijama.

"Ono što nam je poručio francuski vojni ordinarij - vi imate vrijednosti koje je Europa izgubila i zato ste potrebni Europi - neka bude poticaj da vrjednote Bogoljublja i Domoljublja još više produbljujemo i tako poput Marije budemo svijetu putokaz kako valja živjeti", istaknuo je vojni ordinarij Juraj Jezerinac.

(Hina) xpp/mc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙