FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena prva knjiga Solarovih izabranih djela - Ideja i priča

ZAGREB, 12. kolovoza 2004. (Hina) - Objavljena je prva knjiga Izabranihdjela u deset knjiga - "Ideja i priča" (406 str.) Milivoja Solara,profesora na Odsjeku za komparativnu književnost zagrebačkogFilozofskog fakulteta.
ZAGREB, 12. kolovoza 2004. (Hina) - Objavljena je prva knjiga Izabranih djela u deset knjiga - "Ideja i priča" (406 str.) Milivoja Solara, profesora na Odsjeku za komparativnu književnost zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

"Ideja i priča" s podnaslovom "Aspekti teorije proze" najutjecajnija je, i prema nekim kritičarima i najbolja Solarova knjiga. Kritika je hvalila cjelovitost koncepcije, jasnoću izlaganja i pristupačnost stila zbog koje ju je prihvatila i šira publika.

Prvi je put objavljena u nakladi Libera 1974., a ovom izdanju dodana je studija "Teorija novele", jer ona u velikoj mjeri upotpunjuje autorovu koncepciju proučavanja proze.

Izdavač izabranih djela "Golden marketing-Tehnička knjiga" najavio je među Solarovim izabranim djelima objaviti i "Uvod u filozofiju književnosti", izbor iz njegovih eseja "Smrt Sancha Panze", "Teoriju književnosti" najpopularniju autorovu knjigu, "Vježbe tumačenja" - interpretacije devet lirskih pjesama te izbor iz interpretacija romana, novela i drama te "Suvremenu svjetsku književnost".

Golden marketing objavio je lani Solarovu "Povijest svjetske književnosti", od mitskih korijena do danas.

Milivoj Solar (Koprivnica, 1936.) redoviti je profesor zagrebačkog Filozofskog fakulteta od 1976. na kojem predaje kolegije iz teorije književnosti, metodologije znanosti o književnosti i suvremene svjetske književnosti, studentima poslijediplomskog studija književnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙