FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upravno vijeće đakovačke ergele: Mandić opozvan jer je prikrivao nezakonito i nestatutarno poslovanje

ĐAKOVO, 11. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjednik Upravnog vijećaDržavne ergele lipicanaca u Đakovu Željko Kraljičak odbacio je danastvrdnje opozvanog ravnatelja Državne ergele lipicanaca Ivice Mandića,koji je jučer izjavio da je razriješen zbog HDZ-ova političkogrevanšizma.
ĐAKOVO, 11. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjednik Upravnog vijeća Državne ergele lipicanaca u Đakovu Željko Kraljičak odbacio je danas tvrdnje opozvanog ravnatelja Državne ergele lipicanaca Ivice Mandića, koji je jučer izjavio da je razriješen zbog HDZ-ova političkog revanšizma.

Odbacivši političku pozadinu Mandićeva opoziva, Kraljičak je rekao kako je riječ o pokušaju umanjivanja i prikrivanja nezakonita i nestatutarna poslovanja đakovačke ergele lipicanaca, s opozvanim ravnateljem Mandićem na čelu.

Upravno je vijeće u radu ravnatelja Ivice Mandića utvrdilo mnoge nepravilnosti u financijsko-materijalnom poslovanju, ističe u priopćenju predsjednik Upravnog vijeća Državne ergele Kraljičak.

Ocijenio je da su te nepravilnosti posljedica Mandićeva nepoštivanja zakona i akata ustanove.

U priopćenju se također navodi kako opozvani ravnatelj ergele lipicanaca Ivica Mandić pri nabavi robe i usluga nije poštivao institut javnog natječaja i odluke Upravnog vijeća ergele, da je mimo odluka Vijeća smanjio plaće radnicima te ih je oštetio, prekršivši Kolektivni ugovor, a Upravnom vijeću stvorio obvezu od približno 500.000 kuna.

"Kako se osnovano sumnja da je nepoštivanjem zakona o javnoj nabavi zloporabom položaja ravnatelja ergele ostvarena protupravna imovinska korist osobama od kojih se nabavljala roba i usluge bez natječaja, Vijeće je tijelima državne uprave dostavilo zahtjev za kontrolu financijskog i materijalnog poslovanja ergele", naveo je Kraljičak.

Dodao je kako je i činjenica da je on kao predsjednik Upravnog vijeća član HSS-a, dokaz da Mandićevo razrješenje s mjesta ravnatelja nije politički čin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙