FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kninu središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

KNIN, , 5. kolovoza 2004. (Hina) - Središnja proslava Dana pobjede idomovniske zahvalnosti, 5. kolovoza, počela je danas u Kninupolaganjem vijenaca ispred Središnjega križa na kninskom groblju.
KNIN, , 5. kolovoza 2004. (Hina) - Središnja proslava Dana pobjede i domovniske zahvalnosti, 5. kolovoza, počela je danas u Kninu polaganjem vijenaca ispred Središnjega križa na kninskom groblju.

Vijence za poginule branitelje položili su najviši predstavnici državne vlasti - predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Vlade Ivo Sanader, s potpredsjednicima Andrijom Hebrangom i Jadrankom Kosor, a u ime Hrvatskog sabora predsjednik Vladimir Šeks.

Vijence su također položili i predstavnici svih stranaka i različitih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Središnjim svečanostima proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti bila je nazočna gotovo cijela Vlada, zatim predstavnici vojske, Crkve i svih udruga proizašlih iz Domovinskoga rata i drugi gosti.

Vjerski obred na groblju održao je fra Petar Klarić, gvardijan samostana sv. Ante u Kninu.

Nakon polaganja vijenaca u crkvi sv. Ante u Kninu služena je misi za poginule branitelje, koju je predvodio župnik fra Ivan Nimac.

Župnik Nimac u propovijedi je naglasio kako je današnji blagdan "simbol pobjede i zahvaljivanja, koji su vrlo značajni, jer pobjeda predstavlja borbu, a ona se od iskona vodila između dobra i zla".

"Mnogi nisu vjerovali u našu pobjedu u Domovinskom ratu i bili su protiv nas, ali nama je sigurnost dala samo vjera. I dogodila se pobjeda nad zlom. Upravo ta vjera, koja nam je u ratu pomogla, i dovela nas do pobjede, može biti najvažniji oslonac u miru, a ovoj našoj naciji, najpotrebniji su upravo ljudi vjere", kazao je, uz ostalo, u propovijedi župnik Nimac.

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu nastavlja se svečanim podizanjem državnog stijega na Kninskoj tvrđavi uz izvođenje hrvatske državne himne te otvaranjem izložbe radova djece poginulih hrvatskih branitelja"Djeca rata za djecu mira", u kapelici Svete Barbare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙