FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić - odluka o promaknućima i dodjeli činova u povodu 5. kolovoza

ZAGREB, 3. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjednik Republike i vrhovnizapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić donio je uprigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti odluke o dodjeli činovate redovnom i izvanrednom promaknuću 194 pripadnika Oružanih snagaRepublike Hrvatske, priopćio je Vojni kabinet Predsjednika.
ZAGREB, 3. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić donio je u prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti odluke o dodjeli činova te redovnom i izvanrednom promaknuću 194 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćio je Vojni kabinet Predsjednika.

Temeljem svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog ovlaštenih predlagatelja predsjednik Mesić je donio odluku kojom je brigadni general Mirko Šundov redovno promaknut u čin general bojnika, a brigadiri Drago Matanović i Slaven Zdilar u čin brigadnog generala.

Također su redovno promaknuti: 9 pukovnika u čin brigadira, 4 bojnika u čin pukovnika, 40 satnika u čin bojnika, 6 poručnika bojnog broda u čin kapetana korvete, 44 natporučnika u čin satnika, 4 poručnika fregate u čin poručnika bojnog broda, 17 poručnika u čin natporučnika i 2 poručnika korvete u čin poručnika fregate.

Izvanredno je promaknuto 18 natporučnika u čin satnika, te 30 poručnika u čin natporučnika.

Dodijeljeno je i 13 činova poručnika te 4 čina poručnika korvete, kaže se u priopćenju, koje je potpisao pročelnik Vojnog kabineta Predsjednika Republike general bojnik Krešimir Kašpar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙