FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

premijer Sanader čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

ZAGREB,4. kolovoza(Hina) - Svim hrvatskim građanima, hrvatskom narodu ibraniteljima, premijer Ivo Sanader čestitao je sutrašnji Dan pobjede idomovinske zahvalnosi kojim se Hrvatska spominje 5. kolovoza 1995.,dana kada su u akciji Oluja hrvatske vojne i redarstvne snageoslobodile Knin od višegodišnje okupacije pobunjenih lokalnih Srba.
ZAGREB,4. kolovoza(Hina) - Svim hrvatskim građanima, hrvatskom narodu i braniteljima, premijer Ivo Sanader čestitao je sutrašnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosi kojim se Hrvatska spominje 5. kolovoza 1995., dana kada su u akciji Oluja hrvatske vojne i redarstvne snage oslobodile Knin od višegodišnje okupacije pobunjenih lokalnih Srba.

Ponosan sam što smo bili sudionici tih velikih događaja koji ostaju zlatnim slovima upisani u hrvatsku povijest, poručio je Sanader s današnje sjednice hrvatske Vlade.

Zahvalio je svima koji su tog kolovoza 1995. sudjelovali u akcijama oslobađanja središnjih dijelova Hrvatske.

Izrazio je pijetet i duboku zahvalnost poginulima u Oluji i njihovim obiteljima, braniteljima koji su ostali invalidi, kao i svim ostalim hrvatskim braniteljima.

Ponosni smo na te dane i akcije - Oluju i Bljesak, te pobjede su u samim temeljima hrvatske državnosti i povijesti i nećemo nikome dopustiti da mijenja hrvatsku povijest i istinu o Domovinskom ratu, poručio je premijer.

Naglasio je da je obveza i njegove i svih ostalih vlada da trajno obilježavaju 5. kolovoza i da iz toga datuma crpe motivaciju i inspiraciju za budućnost.

Nisam za to da živimo u prošlosti, ali ne smijemo je zaboraviti, jer povijest je učiteljica života, rekao je Sanader.

Premijer je potvrdio da će sutra biti nazočan proslavi u Kninu, te pozvao ostale članove Vlade da mu se pridruže.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙