FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na blagdan Gospe od Anđela hodočasnici došli u svetište na otoku Visovcu

DRNIŠ, 2. kolovoza 2004. (Hina) - Oko 10.000 vjernika hodočastilo jedanas, na blagdan Gospe od Anđela, u svetište Gospe od Anđela naotoku Visovcu, na rijeci Krki, u sklopu franjevačkog samostana.
DRNIŠ, 2. kolovoza 2004. (Hina) - Oko 10.000 vjernika hodočastilo je danas, na blagdan Gospe od Anđela, u svetište Gospe od Anđela na otoku Visovcu, na rijeci Krki, u sklopu franjevačkog samostana.

Mnogi od njih tradicionalno su pješice hodočastili do Gospina otoka, a ove godine organizirano i oko 100-ak mladih Drnišana u ponoć je krenulo iz središta grada prema Visovcu.

Središnje koncelebrirano misno slavlje, što je počelo tradicionalnom procesijom obalama otoka, u nazočnosti 50-ak svećenika, predvodio je ličko-senjski biskup msgr. Mile Bogović.

U svojoj propovijedi mons Bogović podsjetio je na svetosti sv. Franje, sveca čije učenje nastavljaju braća franjevci, šireći među pukom Kristovu vjeru, i čiji je samostan na Visovcu više od pet i pol stoljeća.

Biskup Bogović je posjetio na tri kreposti svetog Franje - poniznost, posluh i čistoću.

Dodao je da i danas kršćanski svijet ima čovjeka vrijednosti ovog sveca, a to je, kako je istaknuo, sadašnji papa Ivan Pavao II. koji stalno ukazuje na važnost poniznosti, posluha i čistoće, te i sam svjedoči te vrijednosti, pozivajući ljude 21. stoljeća da njeguju i razvijaju duhovno bogatstvo, jer sve drugo je prolazno.

Ličko-senjski biskup podsjetio je da i danas kao i prije 10 stoljeća, u vrijeme sv. Franje, ima neizmjerno mnogo ljudi koji upravo tako žive i ponašaju se, pa, kako je kazao, "nama ostalima samo je slijediti ih, i kršćanski nauk razvijati".

Svečanoj misi uz mnoštvo vjernika nazočili su i predstavnici društvenog i javnog života Drniša i Šibensko-kninske županije.

Na misi je pjevao Župni zbor Gospe od Ružarija, predvođen bivšim drniškim župnikom fra Markom Duranom, a vjernici iz brojnih okolnih župa Šibenske biskupije u svečanoj procesiji nosili su barjake svojih svetaca zaštitnika.

Završna misa zahvalnica bit će večeras u 19,30 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙