FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Visu sutra počinje glazbena radionica Ansambla Cantus

ZAGREB, 31. srpnja 2004. (Hina) - Od 1. do 10. kolovoza glazbeniAnsambl Cantus iz Zagreba održat će svoju drugu radionicu u Visu, usklopu Viškoga kulturnog ljeta, a umjetnički voditelji radionice su Berislav Šipuš i Mladen Tarbuk.
ZAGREB, 31. srpnja 2004. (Hina) - Od 1. do 10. kolovoza glazbeni Ansambl Cantus iz Zagreba održat će svoju drugu radionicu u Visu, u sklopu Viškoga kulturnog ljeta, a umjetnički voditelji radionice su Berislav Šipuš i Mladen Tarbuk.

Po uzoru na vrlo uspjeli prošlogodišnji, i ove su godine planirana tri koncertno-radionička programa, koja će članovi Ansambla Cantus prirediti tijekom desetodnevnog boravka u Visu.

Prvi koncert posvećen je skladbama hrvatskih skladatelja za puhače, od solo instrumenata do puhačkoga kvinteta, a drugi koncert je rezerviran isključivo za gudače, soliste i komorne ansamble.

Oba koncerta uključuju i djela iz hrvatske novoglazbene baštine, prvi Aubade, za puhački kvintet iz 1965. Mila Cipre, a drugi Monolog, za violinu solo iz 1976. Borisa Papandopula te Gudački kvartet iz 1987. Natka Devčića (u povodu 90. obljetnice autorova rođenja, 1914. u Glini).

Na posljednjemu, trećem koncertu bit će izvedena djela rezidencijalnih skladatelja ovogodišnje radionice: Nicolu Sanija (1961.) iz Italije te Mladena Tarbuka (1962.) i Krešimira Seletkovića (1974.) iz Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙