FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar - Đapić o jačanju svoje stranke i o Haaškom sudu

ZADAR, 31. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke pravaAnto Đapić rekao je danas u Zadru da HSP doživljava zvjezdanetrenutke te da je trenutačno treća stranka po snazi na političkojsceni u Hrvatskoj.
ZADAR, 31. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić rekao je danas u Zadru da HSP doživljava zvjezdane trenutke te da je trenutačno treća stranka po snazi na političkoj sceni u Hrvatskoj.

Dnevno nam se upisuje po nekoliko stotina članova, ustvrdio je Đapić pred nekoliko stotina članova stranke na sjednici Izbornog zbora Županijskog vijeća HSP-a Zadarske županije.

"Naša pobjeda na slijedećim parlamentarnim izborima je neizbježna," rekao je predsjednik HSP-a.

Komentirajući pravomoćnu presudu generalu Blaškiću u Haagu, predsjednik HSP-a rekao da je ona tek dokaz kako je "Haaški sud debelo ispolitiziran".

Taj sud ga je bez ikakva dokaza prvo osudio na 45 godina, kazao je Đapić i dodao kako ne govori istinu predsjednik Mesić kada tvrdi da sud nije ispolitiziran.

Ponovio je da hrvatski narod nije bio agresor u Bosni i Hercegovini, kao što se tvrdi u obrazloženju pravomoćne presude generalu Blaškiću, nego se, kazao je, borio za svoj opstanak i identitet.

Hrvatskom narodu treba politika koja se neće odricati svoga prava, rekao je Đapić, te ocijenio da aktualna hrvatska politika ne ide dobrim smjerom. Štoviše, ide potpunom stranputicom, ide od svog identiteta, rekao je Đapić.

Ustvrdio je da hrvatski narod prepoznaje Hrvatsku stranku prava kao "čuvara hrvatskog dostojanstva i ponosa" već zbog toga što, kako je rekao, u 15 godina HSP nije mijenjao svoj svjetonazor. Drži i da je HSP najeuropskija stranka u Hrvatskoj jer vjeruje u sebe i u svoj narod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙