FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zastupnik Hrelja o zakonu o povratu duga umirovljenicima i zakonu o sigurnosti u prometu

PULA, 20. srpnja 2004. (Hina) - Saborski zastupnik Hrvatske strankeumirovljenika Silvano Hrelja na današnjoj je konferenciji za novinareustvrdio kako je Zakon o provođenju odluke Ustavnog suda o povratuduga umirovljenicima tek prvi korak u rješavanju tog problema.
PULA, 20. srpnja 2004. (Hina) - Saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja na današnjoj je konferenciji za novinare ustvrdio kako je Zakon o provođenju odluke Ustavnog suda o povratu duga umirovljenicima tek prvi korak u rješavanju tog problema.

Taj zakon, donesen po hitnom postupku 15. srpnja, konačno će odgovoriti na pitanje kolika je zapravo visina obeštećenja po svakom pojedinom umirovljeniku, rekao je Hrelja.

Zakon o provođenju odluke Ustavnog suda o povratu duga umirovljenicima, rekao je, daje obeštećenju karakter nasljednog prava. Kazao je kako nitko nije prejudicirao tko će upravljati fondom iz kog bi se alimentirao dug umirovljenicima i hoće li se izdavati udjeli, dionice ili obveznice, kazao je Hrelja. To ovisi o tome što će u fond ući, a to će se uskoro znati.

Na današnjoj konferenciji za novinare Hrelja je rekao da je Hrvatska stranka umirovljenika glasovala protiv Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, jer ga smatra neučinkovitim.

Ne slaže se s dozvoljenih nula promila alkohola u krvi, visinom kazni koje su, po mišljenju HSU-a neprimjerene socijalnoj zbilji Hrvatske, te limitiranjem instituta punoljetnosti i obvezom da sa mladim vozačem u vozilu od 23 do 5 sati ujutro bude osoba starija od 25 godina.

"Smatram da je dobra namjera zakonodavca zapravo pretvorena u neučinkovit zakon te da je potreba za kvalitetnom preventivom pretvorena u treniranje strogoće", zaključio je saborski zastupnik Sivano Hrelja i izrazio mišljenje kako građani Hrvatske zaslužuju daleko bolji pristup i bolji zakon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙