FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Motovun: nagradu Amnesty Internationala dobio kratki film "Goblen" Bojana Vuletića

MOTOVUN, 30. srpnja 2004. (Hina) - Amnesty International je sinoć uMotovunu međunarodnu filmsku nagradu za najbolji kratkometražni ilidugometražni film s ljudsko-pravnom tematikom dodijelio kratkom filmu"Goblen" redatelja Bojana Vuletića iz Srbije i Crne Gore.
MOTOVUN, 30. srpnja 2004. (Hina) - Amnesty International je sinoć u Motovunu međunarodnu filmsku nagradu za najbolji kratkometražni ili dugometražni film s ljudsko-pravnom tematikom dodijelio kratkom filmu "Goblen" redatelja Bojana Vuletića iz Srbije i Crne Gore.

Nagradu - stakleni kipić u obliku svijeće - uručila je direktorica Amnesty Internationala Hrvatske Milena Beader.

To je prvi puta da ta međunarodna organizacija za zaštitu i promicanje ljudskih prava dodjeljuje nagradu na filmskom festivalu u Motovunu.

Za nagradu se natjecalo dvanaest dugometražnih i kratkometražnih filmova. U konkurenciji su još bili filmovi "Ae Fond Kiss" u zajedničkoj produkciji Velike Britanije, Italije, Njemačke i Španjolske, američki "The Fog of War" i "The 4th World War", bugarski "Whose song is this?", francusko-indijski "A Nation Without Women", kineski "To Live Is Better Than to Die", makedonski "Ohne gepack: Oaza na mirot", bosanskohercegovački "Ohne gepack: Slike sa ugla", te iz Srbije i Crne Gore - "Kordon", "Kenedi se vraća kući" i "Simfonija nebeskog grada".

Filmska nagrada Amnesty International prvi je put dodijeljena krajem 2002. na AI Film Festivalu u Amsterdamu, a iduće godine bit će uvedena i na filmskom festivalu u Berlinu. Njome želi promicati film kao medij koji će pridonijeti zaštiti ljudskih prava te poduprijeti rad aktivista za ljudska prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙