FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZRINKO OGRESTA - KRONIČAR JEDNOG VREMENA

ZAGREB, 27. srpnja 2004. (Hina) - Najprecizniju ocjenu filma "Tu"hrvatskog režisera Zrinka Ogreste dao je međunarodni žiri Filmskogfestivala Palić, dodjeljujući Ogrestinom filmu "Si-Si nagradu zatoleranciju", ističe beogradska politika u najavi interview-a saZrinkom Ogrestom.
ZAGREB, 27. srpnja 2004. (Hina) - Najprecizniju ocjenu filma "Tu" hrvatskog režisera Zrinka Ogreste dao je međunarodni žiri Filmskog festivala Palić, dodjeljujući Ogrestinom filmu "Si-Si nagradu za toleranciju", ističe beogradska politika u najavi interview-a sa Zrinkom Ogrestom.

Žiri sastavljen od filmskih kritičara iz Danske, Makedonije i Bugarske konstatirao je da film "Tu" "priča tužnu i duboko angažiranu priču o društvu i ljudima u surovom razdoblju tranzicije, a solidarnost autora s običnim ljudima u potrazi za boljim životom nakon što su njihove vizije slomljene ratom, čini Ogrestin film dostojnim nagrade", navodi beogradski list.

Kvaliteta ovog Ogrestinog djela potvrđena je i na drugim međunarodnim filmskim festivalima, primjerice na onom u Karlovym Varyma, podsjeća "Politika", ističući da se film "Tu" "može smatrati i jednim od najznačajnih filmova jugoistoka Europe, nastalih tijekom prošle kinematografske sezone", prenosi list stav žirija.

Riječ je o "režiseru s autorskim angažmanom, kojem su svakodnevnica i sučeljavanje sa stvarnošću i problemima sredine o kojoj priča filmske priče pravi izazov na koji je spreman odgovoriti, a u svom četvrtom filmu i više nego ranije", napominje "Politika".

U razgovoru za list Zrinko Ogresta primjećuje da je u Srbiji proza češće prikazivačka i s potencijalom da se od nje napravi dobar filmski scenarij i možda je upravo zbog tog razloga tijekom boravka na Paliću potražio pisca Novicu Savića za kojeg smatra da nije dovoljno filmski iskorišten, nagađa list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙