FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAYMAN: UKOLIKO SUD POZITIVNO ODGOVORI BLAŠKIĆ VEĆ DANAS MOŽE NA SLOBODU

DEN HAAG,29. srpnja(Hina) - Američki branitelj generala TihomiraBlaškića Rusell Hayman kazao je kako bi general mogao već danas izaćina slobodu ukoliko sud pozitivno odgovori na zahtjev obrane zauvjetnim puštanjem na slobodu.
DEN HAAG,29. srpnja(Hina) - Američki branitelj generala Tihomira Blaškića Rusell Hayman kazao je kako bi general mogao već danas izaći na slobodu ukoliko sud pozitivno odgovori na zahtjev obrane za uvjetnim puštanjem na slobodu.

"Ukoliko odgovor bude pozitivan Blaškić bi se već danas ili sutra mogao naći na slobodi", kazao je Hayman.

On je odmah nakon što je Blaškiću izrečena jedinstvena kazna od devet godina zatvora podnio sudu zahtjev za uvjetnim otpustom bivšeg zapovjednika Operativne zone Središnja Bosna.

Vidno zadovoljan obratom u žalbenom dijelu postupka Hayman je kazao kako je odluka Žalbenog vijeća Haškog suda "hrabar korak za sud koji će podići njegov ugled".

Prvostupanjskom presudom Blaškić je bio osuđen na 45 godina zatvora, a u žalbenom postupku kazna je u četvrtak preinačena na devet godina zatvora.

Blaškiću će u zatvorsku kaznu biti uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru Haškog suda - osam godina i četiri mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙