FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EADS VIŠE NEGO UDVOSTRUČIO NETO DOBIT

FRANKFURT, 29. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - EADS, najveći europskizrakoplovni konzorcij u prvoj polovini ove godine više je negoudvostručio neto profit, zahvaljujući većim isporukama zrakoplovakompanije Airbus koja je u njezinom sastavu.
FRANKFURT, 29. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - EADS, najveći europski zrakoplovni konzorcij u prvoj polovini ove godine više je nego udvostručio neto profit, zahvaljujući većim isporukama zrakoplova kompanije Airbus koja je u njezinom sastavu.

EADS, koji ima sjedište u Muenchenu i u Parizu, također je povisio svoje procjene poslovanja za ovu godinu, najavivši da očekuje operativnu dobit u visini 2,1 milijardu eura, prema ranije procijenjenih 1,93 milijardi.

Neto dobit za prvih šest mjeseci dosegnula je 387 milijuna eura. Ponajviše je to rezultat snažnog rasta dobiti u Airbusu, koji je u 80-postotnom vlasništvu EADS-a. Airbusova operativna dobit u tom je razdoblju dosegnula 982 milijuna eura.

Prošle godine Airbus je isporučio više zrakoplova od svog rivala, američkog Boeinga po prvi puta u njihovoj 30-godišnjoj povijesti nadmetanja.

Cijene dionica EADS-a porasle su lani više od 90 posto, a ove godine 15 posto u očekivanju oporavka zrakoplovne industrije i sve većeg povjerenja u potencijale novog Airbus A380 superjumbo zrakoplova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙