FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČETIRI PONUDE ZA KUPOVINU SLOVAČKE ENERGETSKE KOMPANIJE

BRATISLAVA, 29. srpnja 2004. (Hina/TASR) - Za kupnju većinskog udjela uslovačkoj energetskoj kompaniji Slovenske elektrarne (SE) zaprimljenesu četiri obvezujuće ponude, objavilo je danas slovačko ministarstvogospodarstva.
BRATISLAVA, 29. srpnja 2004. (Hina/TASR) - Za kupnju većinskog udjela u slovačkoj energetskoj kompaniji Slovenske elektrarne (SE) zaprimljene su četiri obvezujuće ponude, objavilo je danas slovačko ministarstvo gospodarstva.

Pred krajnji rok u petak, ponude za kupnju 66-postotnog udjela u toj kompaniji već su predale energetske kompanije CEZ iz Češke, ruski InterRAO, talijanski Enel te austrijski Verbund.

Još nije jasno jesu li sva četiri ponuđača zainteresirana za preuzimanje cjelovitog SE-a, uključujući i nuklearne elektrane. "Nismo detaljno proučili ponude, tako da ćemo popis onih koji su ponudili kupnju čitavog SE-a objaviti kasnije", kazao je Peter Mitka iz tvrtke PricewaterhouseCoopers (PWC), vladinog savjetnika u privatizaciji.

Od četiri ponuđača, CEZ, RAO i Enel su naveli da se njihove ponude odnose na SE i njegove nuklearne elektrane. Radi se o ključnom preduvjetu slovačke vlade, koja je na odvojenu prodaju spremna jedino u slučaju neuspjele privatizacije čitave kompanije.

PWC će ponude razmotriti do 12. kolovoza, nakon čega će biti upućene vladinom povjerenstvu, koje će odlučiti o odabiru ulagača, kazao je Mitka. Potpisivanje dokumenata o transakciji planirano je za listopad. Ključni kriteriji selekcije uključuju ponuđenu cijenu te plan razvoja s ciljem unaprjeđenja strateške i financijske pozicije SE-a.

Slovački ministar gospodarstva Pavol Rusko upozorio je da bi tender mogao biti otkazan ako niti jedna od ponuda ne bude ocijenjena korisnom za vladu i SE. Slovenske elektrarne u potpunom su vlasništvu državne privatizacijske agencije National Property Fund.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙