FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKUPINA POVEZANA S AL-QAIDOM EUROPI PRIJETI "VODOPADIMA KRVI"

KAIRO, 29. srpnja 2004. (Hina/AP) - Skupina povezana s al-Qaidom zaprijetila je "vodopadima krvi" u europskim gradovima zbog toga štoEuropa nije odgovorila na zahtjev Osame bin Ladena da napusti Irak iAfganistan u roku od tri meseca.
KAIRO, 29. srpnja 2004. (Hina/AP) - Skupina povezana s al-Qaidom zaprijetila je "vodopadima krvi" u europskim gradovima zbog toga što Europa nije odgovorila na zahtjev Osame bin Ladena da napusti Irak i Afganistan u roku od tri meseca.

Priopćenje, koje datira od srijede, postavljeno je na jednoj islamističkoj stranici na internetu poznatoj po svom ekstremističkom sadržaju. Napisano je u ime brigada Abu Hafs al-Masri, koje su i ranije iznosile slične prijetnje.

One prijete da će Italija prva biti napadnuta jer se oglušila na Bin Ladenov zahtjev. Talijanski premijer Silvio Berlusconi nepokolebljiv je američki saveznik i poslao je oko 3.000 vojnika u koalicijske snage. Poljska ima oko 2.400 vojnika u Iraku, dok nekoliko drugih europskih zemalja ima manje kontingente.

"Izazvat ćemo vodopade krvi koji će vas povući u svoje dubine. Sami ste osudili svoj narod na to. Uništit ćemo europske gradove počevši s tobom Berlusconi", navodi se u prijetnji. "Gradovi će krvariti sve dok se svi vi, europski čelnici i narodi, ne opametite. Povucite svoje smrtonosne misije iz Iraka", dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙