FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TURSKA U STRAHU OD TERORISTIČKOG NAPADA

ANKARA, 27. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Turska je pojačala mjeresigurnosti u zračnim lukama nakon dojava da teroristička mrežaal-Qaida planira u zemlji izvesti napade slične onima na SjedinjeneDržave 11. rujna 2001., objavio je u utorak turski dnevnik Milliyet.
ANKARA, 27. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Turska je pojačala mjere sigurnosti u zračnim lukama nakon dojava da teroristička mreža al-Qaida planira u zemlji izvesti napade slične onima na Sjedinjene Države 11. rujna 2001., objavio je u utorak turski dnevnik Milliyet.

Tursko ministarstvo unutarnjih poslova, koje je, prema listu, naložilo jačanje mjera sigurnosti, novinske napise nije još komentiralo.

Jedan policajac u zračnoj luci Ataturk u Istanbulu novinske je napise opovrgnuo. "Mjere sigurnosti u zračnim lukama na najvišoj su razini još od 11. rujna" 2001., rekao je.

List Milliyet objavio je da je Turska 16. srpnja od dobro obaviještenog izvora saznala da al-Qaida priprema ili otmicu zrakoplova kako bi ga obrušila na neku metu ili podmetanje bombe u zrakoplov. Ministarstvo unutarnjih poslova, prema listu, nakon toga je mjere sigurnosti u zračnim lukama podiglo sa žute na najvišu crvenu razinu.

Turska je na oprezu od terorističkih napada u Istanbulu u studenome 2003. u kojima je poginulo 63 ljudi. Napadi na dvije sinagoge, britanski konzulat i podružnicu banke HSBC pripisani su lokalnoj ekstremističkoj ćeliji povezanoj s Al-Qaidom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙