FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BNP PARIBAS STJEČE 50 POSTO UDJELA U RUSKOJ STANDARD BANCI

PARIZ, 28. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Francuska banka BNP Paribasobjavila je da je dogovorila akviziciju udjela tek nešto manjeg od 50posto u ruskoj Standard banci (RSB), vodećoj banci za potrošačkekredite u toj zemlji, preko svoje ruske jedinice Cetelem.
PARIZ, 28. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Francuska banka BNP Paribas objavila je da je dogovorila akviziciju udjela tek nešto manjeg od 50 posto u ruskoj Standard banci (RSB), vodećoj banci za potrošačke kredite u toj zemlji, preko svoje ruske jedinice Cetelem.

Po riječima jednog izvora bliskog toj industriji, vrijednost te ruske banke sporazumom je utvrđena na oko 600 milijuna američkih dolara.

BNP Paribas i Cetelem kupit će 50 posto u holding kompaniji koja je vlasnik 93,5 posto RSB-a. Ogranak Svjetske banke za financiranje, International Finance Corp. vlasnik je preostalog udjela u toj banci.

BNP je objavio kako računa na mogućnost rasta Cetelemovog udjela, "ovisno o budućem razvoju te banke". Akvizicija bi trebala biti zaključena do kraja ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙