FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: OKONČANO DIOBENO ROČIŠTE U SLUČAJU LJUBLJANSKE BANKE

OSIJEK: OKONČANO DIOBENO ROČIŠTE U SLUČAJU LJUBLJANSKE BANKEOSIJEK,15. srpnja(Hina) - Na osječkom Općinskom sudu danas je okončanarasprava u slučaju namirenja vjerovnika Ljubljanske banke, kojipotražuju svoju štednju iz sredstava ostvarenih prodajom osječkenekretnine te banke potkraj ožujka ove godine.
OSIJEK,15. srpnja(Hina) - Na osječkom Općinskom sudu danas je okončana rasprava u slučaju namirenja vjerovnika Ljubljanske banke, koji potražuju svoju štednju iz sredstava ostvarenih prodajom osječke nekretnine te banke potkraj ožujka ove godine.

Zgrada Ljubljanske banke, u Strossmayerovoj ulici u Osijeku, tada je na dražbi prodana za 3,9 milijuna kuna, a kupila ju je ustanova "Ljekarne Tripolski" iz Osijeka.

Na današnjoj raspravi sud nije prihvatio zahtjeve opunomoćenika nekih vjerovnika za dodatnim financijskim vještačenjem te odlučio kako će rješenje o namirenju pismenim putem dostaviti strankama u postupku. Nakon isteka žalbenih rokova i postajanja rješenja pravomoćnim novac će biti isplaćivan na račune vjerovnika.

Očekuje se kako će se sredstvima ostvarenim od prodane nekretnine namiriti oko 30 od ukupno pedesetak vjerovnika koji potražuju svoju štednju u Ljubljanskoj banci, od sredstava koja se trebaju ostvariti prodajom dvaju nekretnina ove banke u Osijeku.

U sudu ističu kako se zahtjevi vjerovnika, koji se trebaju namiriti sredstvima od prodaje prve nekretnine, kreću od 3.500 pa sve do milijun kuna.

Sudac Davor Vukušić izvijestio je kako se dražba za prodaju druge nekretnine Ljubljanske banke u Osijeku, poslovnog prostora na Trgu Ante Starčevića, očekuje na jesen ove godine.

(Hina)xivuč ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙