FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJVEĆE SREDIŠNJE BANKE ZA POKRETANJE TROMJESEČNOG ČASOPISA

WASHINGTON, 26. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Najveće središnje banke usvijetu dale su podršku pokretanju novog kvartalnog časopisa u kojembi se objavljivala najbolja istraživanja s područja središnjegbankarstva.
WASHINGTON, 26. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Najveće središnje banke u svijetu dale su podršku pokretanju novog kvartalnog časopisa u kojem bi se objavljivala najbolja istraživanja s područja središnjeg bankarstva.

Iz američke središnje banke Fed danas je priopćeno da podržava stvaranje "Međunarodnog časopisa o središnjem bankarstvu", te da jedan od guvernera Fed-a, Ben Bernanke bude njegov izvršni urednik. Suurednici će biti ekonomist Europske središnje banke Frank Smets te član upravnog odbora Bank of Japan, Kazuo Ueda.

Taj časopis zamišljen je kao zajednički projekt Banke za međunarodna poravnanja (BIS), Europske središnje banke i svake od banka u skupini 10 industrijski najrazvijenijih država G7, no ne isključuje i sudjelovanje ostalih središnjih banaka.

U projekt će tako biti uključene središnje banke Kanade, Britanije, Francuske, Italije, Japana, Njemačke, SAD-a, Belgije, Nizozemske, Švicarske i Švedske. Sponzori se nadaju da će prvi broj časopisa biti objavljen početkom 2005.

Časopis će objavljivati referentne članke o središnjem bankarstvu s naglaskom na monetarnu i fiskalnu stabilnost. U potpunosti će besplatno biti dostupan na web stranicama BIS-a, a tiskani primjerci isključivo putem pretplate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙