FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CLINTONOV SAVJETNIK POD ISTRAGOM OKO DOKUMENATA O TERORIZMU

WASHINGTON,20. srpnja 2004.(Hina) - Savjetnik za nacionalnu sigurnostbivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, Samuel Berger podistragom je nakon što je odnio tajne dokumente o terorizmu izNacionalnog arhiva pripremajući se za svjedočenje pred Povjerenstvomza terorističke napade 11. rujna, piše u utorak USA Today.
WASHINGTON,20. srpnja 2004.(Hina) - Savjetnik za nacionalnu sigurnost bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, Samuel Berger pod istragom je nakon što je odnio tajne dokumente o terorizmu iz Nacionalnog arhiva pripremajući se za svjedočenje pred Povjerenstvom za terorističke napade 11. rujna, piše u utorak USA Today.

Berger je priznao da je nepažnjom uzeo povjerljive dokumente iz arhiva ali tvrdi da nije pokušao uskratiti Povjerenstvu informacije, piše list.

Berger je u priopćenju tvrdi da je odmah vratio sve što je imao kod sebe, čim ga je Arhiv obavijestio da nedostaju dokumenti, "osim nekoliko dokumenata koje sam izgleda slučajno odbacio".

On je u priopćenju izrazio žaljenje zbog svojeg nemara i naglasio kako nije imao namjere uskratiti dokumente Povjerenstvu, kojem je, kako kaže, Clintonova administracija dostavila svaki traženi dokument.

Američki FBI je početkom godine pretražio Bergerov ured i kuću, ali još nedostaju dokumenti koji govore o tome kako je Clintonova administracija postupala u slučaju terorističkih prijetnji Al Qaide u prosincu 1999. tijekom milenijske proslave.

Istragu su potaknuli uposlenici Nacionalnog arhiva koji su vidjeli kako Berger neke materijale stavlja u odjeću.

Otkriće o Bergeru dolazi samo dva dana prije nego što Povjerenstvo za 11. rujna treba objaviti konačno izvješće koje i Demokratska i Republikanska stranka uoči predsjedničkih izbora žele iskoristiti u političke svrhe.

Berger je savjetnik za vanjsku politiku demokratskog predsjedničkog kandidata Johna Kerryja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙