FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC ZA OSNIVANJE FONDA ZA POTPORU DJECE ŽRTAVA PROMETNIH NESREĆA

ZAGREB, 27. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednica DC-a Vesna Škare OžboltVladi će i Saboru uputiti prijedlog za osnivanjem fonda za potporudjece žrtava prometnih nesreća, po kojemu bi se od svakog naplaćenogprometnog prekršaja u fond uplaćivalo po jednu kunu za djecu koja sustradala ili su im u prometnim nesrećama poginuli roditelji.
ZAGREB, 27. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt Vladi će i Saboru uputiti prijedlog za osnivanjem fonda za potporu djece žrtava prometnih nesreća, po kojemu bi se od svakog naplaćenog prometnog prekršaja u fond uplaćivalo po jednu kunu za djecu koja su stradala ili su im u prometnim nesrećama poginuli roditelji.

DC u današnjem priopćenju upozorava na velik broj prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom na hrvatskim cestama, iza kojih, ističu, ostaju djeca bez roditelja o kojima društvo ne vodi brigu.

U DC-u drže da bi se tom simboličnom gestom - izdvajanjem jedne kune iz prekršajnih kazni - omogućila potpora i pomoć obiteljima unesrećenih u prometu, osobito djeci koja ostaju bez jednog ili oba roditelja, kao i djeci koja nakon prometne nesreće nerijetko ostaju invalidi.

Povodom inicijative za osnivanjem fonda, u organizaciji zagrebačke organizacije DC-a prošloga je četvrtka u atriju Arheološkog muzeja održan koncert prvaka opere HNK Hrida Matića, na kojemu je oko 200 uglednika iz javnog i političkog života, ističu u DC-u, inicijativu s oduševljenjem prihvatilo.

DC će slične koncerte organizirati po cijeloj Hrvatskoj, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙