FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgoda rasprave u postupku protiv vozača koji je u Makarskoj usmrtio dvije djevojke

SPLIT, 14. srpnja 2004. (Hina) - Rasprava u postupku koji se predVijećem za mladež Općinskog suda u Splitu vodi protiv I. P. izMakarske, optuženog da je potkraj listopada 2002. automobilom usmrtiodvije 16-ogodišnje djevojke Anu Andrijašević i Katu Erceg, odgođena jedo rujna.
SPLIT, 14. srpnja 2004. (Hina) - Rasprava u postupku koji se pred Vijećem za mladež Općinskog suda u Splitu vodi protiv I. P. iz Makarske, optuženog da je potkraj listopada 2002. automobilom usmrtio dvije 16-ogodišnje djevojke Anu Andrijašević i Katu Erceg, odgođena je do rujna.

Do tada bi Vijeće trebalo primiti nadopunu prometno - tehničkog vještačenja Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu kojim bi se trebale razjasniti neke naknadne sporne okolnosti prometne nesreće, doznaje se od sutkinje Marije Majić.

Rasprava se vodi bez nazočnosti javnosti, sukladno Zakonu o sudovima za mladež, jer su i žrtve i počinitelj tada bili malodobni.

Sudsko je vijeće danas, nakon što je prošlog tjedna, ispitalo više svjedoka, među kojima i navodne očevice, odlučilo zatražiti nadopunu vještačenja kako bi utvrdilo je li BMW, kojim je, brzinom većom od dopuštene, upravljao I. P., na djevojke naletio na nogostupu, kako tvrde svjedoci, ili na pješačkom prijelazu kako je utvrđeno vještačenjem. Usto, vještačenjem se treba razjasniti i okolnost destabilizacije vozila prije naleta, odnosno, postoje li neke objektivne okolnosti koje su prouzročile takvo kretanje vozila, kazala je sutkinja Majić.

Stoga je nastavak glavne rasprave odgođen do rujna do kada bi Fakultet prometnih znanosti trebao dovršiti nadopunu vještačenja.

Riječ je, o ponovljenom postupku protiv I. P.-a, jer je Vijeće za mladež Županijskog suda u Splitu u svibnju prošle godine ukinulo prvotnu presudu kojom je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog niza postupkovnih pogrešaka, među kojima i neutvrđivanje dinamike prometne nesreće, s obzirom na proturječne iskaze svjedoka i nemogućnost utvrđivanja ograničenja brzine na tom dijelu ceste.

Nesreća se dogodila na pješačkom prijelazu na križanju ulica Stjepana Ivičevića i Franjevačkog puta. Tada malodobni I. P. svojim je bmw-om brzinom većom od 80 kilometara na sat naletio na dvije pješakinje i usmrtio ih na mjestu nesreće.

Ponovljeno suđenje pred izmjenjenim sudskim vijećem počelo je 10. ožujka ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙