FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF: POLJSKOJ TREBAJU INVESTICIJE I RAST ZAPOSLENOSTI

WASHINGTON, 27. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Kratkoročni ekonomskiizgledi Poljske su pozitivni, no više i održive stope rasta zahtijevatće veća ulaganja i manju nezaposlenost, objavio je Međunarodnimonetarni fond (MMF).
WASHINGTON, 27. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Kratkoročni ekonomski izgledi Poljske su pozitivni, no više i održive stope rasta zahtijevat će veća ulaganja i manju nezaposlenost, objavio je Međunarodni monetarni fond (MMF).

U svom pregledu poljskog gospodarstva, ta je financijska institucija upozorila da politička neizvjesnost i nedostatak konsenzusa oko reformi imaju utjecaja na ulaganja.

MMF je zatražio od tamošnje vlade da nastavi s 'jasnom agendom' politika kako bi osigurala da se ostvaruju pune koristi od članstva u Europskoj uniji te kako bi se do kraja desetljeća osigurao ulazak u eurozonu.

"Utjecaj zaposlenosti i ulaganja na podizanje gospodarskih aktivnosti dosad je bilo umjeren, a nezaposlenost i javni dug ostali su visoki", stoji u priopćenju MMF-a. "Nadalje, Poljska ostaje osjetljiva na političke propuste koji proizlaze iz političke neizvjesnosti i nedostatka konsenzusa oko prilagodba i reformi, faktora koji narušavaju investicije kroz slabo tržišno povjerenje i povećanje troškova financiranja", dodaje se.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙