FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ORUŽANI NAPAD NA VLADIN URED U GAZI IZAZOV ARAFATU

GAZA, 24. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski gerilci zauzeli suu subotu vladinu zgradu u pojasu Gaze, ali su iz nje mirno izašlinakon što su rekli kako je predsjednik Jaser Arafat pristao u snagesigurnosti vratiti militante koji su bili smijenjeni.
GAZA, 24. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski gerilci zauzeli su u subotu vladinu zgradu u pojasu Gaze, ali su iz nje mirno izašli nakon što su rekli kako je predsjednik Jaser Arafat pristao u snage sigurnosti vratiti militante koji su bili smijenjeni.

U upadu više desetaka gerilaca iz Brigada mučenika al-Aqse u zoru u zgradu u mjestu Khan Younis nije bilo žrtava, ali zadan je novi udarac Palestinskoj samoupravi pod Arafatovim vodstvom koja već grca u optužbama za korupciju i širenju nereda među stanovništvom.

Nekoliko sati prije zauzimanje zgrade u Khan Younisu, neidentificirani Palestinci zapalili su policijsku postaju u obližnjem selu al-Zawaidi, kažu stanovnici, a al-Aqsa niječe umiješanost.

Do podneva je vođa gerilaca objavio da će se povući iz grade jer su dobili uvjeravanja da će se na posao vratiti jedanaestorica pripadnika al-Aqse koje je Musa Arafat, nećak predsjednika Palestinske samouprave koji je bio imenovan na visoko mjesto u sigurnosnim službama, prošli tjedan otpustio.

"Kriza je završena, primili smo odluku predsjednika Jasera Arafata o prestanku otpuštanja", rekao je u telefonskom razgovoru za Reuters njihov vođa Abu al-Haj.

Al-Aqsa, skupina koja se otcijepila od mladeži Fataha, predvodi palestinski ustanak protiv Izraela što traje već tri i pol godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙