FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAČELNIK PALESTINSKE POLICIJE OTET U GAZI

GAZA, 16. srpnja 2004. (Hina/AFP/Reuters) - Načelnika policije za svapalestinska područja, generala Ghazija Jabalija, otele su u petaknaoružane osobe u južnom dijelu Gaze, javljaju agencije pozivajući sena svjedoke.
GAZA, 16. srpnja 2004. (Hina/AFP/Reuters) - Načelnika policije za sva palestinska područja, generala Ghazija Jabalija, otele su u petak naoružane osobe u južnom dijelu Gaze, javljaju agencije pozivajući se na svjedoke.

General Jabali bio je za upravljačem automobila koji se kretao u konvoju triju vozila cestom duž obale kada je skupina naoružanih ljudi zapucala na njih i otela ga, dodaju svjedoci. Dvojica osobnih čuvara su ranjeni.

Svjedoci nisu mogli reći jesu li generala oteli Palestinci ili Izraelci.

Izraelski vojni radio javio je da su napad izvršili Palestinci. Prema palestinskim sigurnosnim izvorima, odgovornost za napad preuzele su Brigade mučenika iz Jenina, jedna od radikalnijih frakcija Fataha palestinskog predsjednika Jasera Arafata.

Ghazi Jabali gotovo je svih deset godina, otkako je ustanovljena ograničena palestinska samouprava, bio na čelu palestinske policije. Tijekom tog razdoblja bio je metom više napada koje su izvele različite radikalne frakcije koje se bore za vlast u Pojasu Gaze.

Prošlog travnja u eksploziji je uništen ulaz i dio fasade Jabalijeve kuće u Gazi. Sam Jabali bio je napustio kuću netom prije eksplozije. Mjesec dana prije tog napada, nepoznati su gerilci pucali na njegov ured, ali se Jabali i tada spasio neozlijeđen.

Načelnik palestinske policije za sva područja Jabali nalazi se i na izraelskoj tjeralici zog navodnog sudjelovanja u protuizraelske napade. Izraelska vojska odbila je u petak komentirati vijest o njegovoj otmici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙