FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEONATOLOŠKI ODJEL KB MERKUR BOGATIJI ZA MONITOR "BABYSENSE"

ZAGREB, 24. srpnja 2004. (Hina) - Neonatološki odjel zagrebačkeKliničke bolnice Merkur dobio je danas respiratorski monitor"Babysense" za nadzor disanja novorođenčadi, koji bi trebao smanjitibroj iznenadnih smrti dojenčadi.
ZAGREB, 24. srpnja 2004. (Hina) - Neonatološki odjel zagrebačke Kliničke bolnice Merkur dobio je danas respiratorski monitor "Babysense" za nadzor disanja novorođenčadi, koji bi trebao smanjiti broj iznenadnih smrti dojenčadi.

Monitor je dar Hrvatskog perinatalnog fonda (HFP) i tvrtke "Nemus", a predsjednica HFP-a Marina Ivanišević je, uručujući dar, pojasnila da "Babysense" služi za pravovremeno alarmiranje medicinskog osoblja i roditelja, priopćeno je iz HPF-a.

Ivanišević je, kako stoji u priopćenju, upozorila da je sindrom iznenadne smrti dojenčeta (SIDS) jedan od najčešćih uzroka smrti djece do prve godine života.

U ime bolnice, na donaciji je zahvalio primarijus Emil Nikolić koji je ustvrdio da će uređaj zasigurno biti od koristi, budući da se u rodilištu KB Merkur u prosjeku godišnje rodi oko 2000 djece, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙