FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Općina Gorjani roditeljima novorođene djece dala po tisuću kuna

GORJANI, 19. srpnja 2004. (Hina) - U Gorjanima pokraj Đakova danas je uOpćinskoj vijećnici upriličen prigodan prijam na kojem je roditeljimadesetero novorođenčadi uručeno po tisuću kuna.
GORJANI, 19. srpnja 2004. (Hina) - U Gorjanima pokraj Đakova danas je u Općinskoj vijećnici upriličen prigodan prijam na kojem je roditeljima desetero novorođenčadi uručeno po tisuću kuna.

Odluka je to Općinskog vijeća Gorjana koje je početkom ove godine donijelo jednoglasnu odluku da se za svako novorođeno dijete isplati naknada od 1.000 kuna, a radi poboljšanja zabrinjavajuće demografske slike u tom, sjevernom dijelu Đakovštine koji iz godine u godinu bilježi sve veći demografski pad.

Općina Gorjani jedina je jedinica lokalne samouprave u Đakovštini koja je donijela takvu pronatalitetnu odluku.

Kako je na prijamu rekao općinski načelnik, Vlatko Radojković, u zadnje tri godine u gorjanskoj općini mortalitet je dvostruko veći od nataliteta - u tom razdoblju umrle su 94 osobe, a rođeno 43 djece. Negativan trend nastavljen je i ove godine: do sada je u općini Gorjani, koja obuhvaća dva naselja sa 1.817 stanovnika, umrlo 18 osoba, a rođeno desetero djece.

"Prilikom svakog popisa stanovništva naša općina broji sto stanovnika manje", izjavio je Vlatko Radojković, najavivši kako će iduće godine naknada za novorođenčad biti povećana, bar za, dodao je, sto posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙