FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12.30 sati

ZAGREB, 24. srpnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12.30. sati
ZAGREB, 24. srpnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12.30. sati

ZAGREB - Autocestom Zagreb-Karlovac je u zadnja 24 sata, od jučer do danas u 10 sati, prošlo 31.645 vozila, što je za 4.856 vozila, odnosno 18 posto više nego istog petka prošle godine. Zbog sudara koji su se jutros dogodile na autocesti Zagreb-Karlovac bilo je poteškoća, dok je sada promet gušći iz smjera mora, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Od 11.15 zbog svečanog otvorenja nove dionice autoceste A1 Split-Zagreb, sva vozila koja idu iz smjera Zadra prema unutrašnjosti obavezno silaze na naplati Gospić. Na autocesti A6 Zagreb-Rijeka, od čvora Delnice do Rijeke stvorila se kolona koja se kreće vrlo sporo brzinom oko 10 km/h.

VELIKA - U potoku Veličanki u Parku prirode Papuk dogodio se jučer pomor ribe, o čemu su obaviještene sve nadležne institucije, a uzorci uginule ribe poslani su na analizu u Veterinarski institut u Zagreb kako bi se utvrdio uzrok pomora, rekao je danas ravnatelj Parka prirode Papuk Ivica Samardžić. Pomor autohtone vrste ribe, pastrve i mrene, novi je ekološki incident na ovom zaštićenom području i o tome su obaviješteni policija, inspekcija i ministarstava zaštite prirode i kulture. Pomoru ribe prvi su jučer primijetili mještana Velike i o tome izvijestili upravu Parka prirode Papuk.

ZAGREB - Dvojica ronilaca smrtno su stradali danas, jedan kod otoka Cresa, drugi kod Pule, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa, turizma i razvitka. Peter Binder, hrvatski državljanin star 56 godina, ronioca u 10.05 sati pronašla je brodica lučke ispostave Rab i utvrdila da je smrtno stradao. Oko 10.30 sati Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru dobila je obavijest da je u mjestu Veruda kod Pule smrtno stradao talijanski državljanin, koji je ronio s bocama. Talijanski ronilac preminuo je na putu do bolnice iz za sada još uvijek iz neutvrđenih razloga.

ŠIBENIK - Tri požara na području Šibensko-kninske županije ugašeni su ili lokalizirani jutros. Požar na području Žaborića u blizini uvale Jasenovo, desetak kilometara udaljene od Šibenika lokaliziran je oko 8 sati. Požar koji je izbio oko 8.30 sati području Okit u blizini Vodica, stavljen je pod kontrolu nekoliko minuta poslije 10 sati. Ugašen je oko 6,30 sati i požar koji je sinoć buknuo kod Drniša.

VALPOVO/OSIJEK - Osječko-baranjska policija izvijestila je danas da su dvojica mladića jučer u Branimirovcu kod Valpova prevarom od 91-godišnje starice uzeli 1200 kuna i da će protiv njih biti podnesene kaznene prijave. Oni su jučer poslije podne došli u obiteljsku kuću 91-godišnje J.Z. u Branimirovcima. Jedan od njih se predstavio kao inkasator HEP-a i rekao starici da za potrošenu električnu energiju duguje 2.500 kuna, pa im je starica dala 1.200 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙