FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKA POZDRAVLJA ODLUČNOST BEOGRADA DA SURAĐUJE S DEN HAAGOM

BEOGRADA DA SURAĐUJE S DEN HAAGOMBEOGRAD,23. srpnja(Hina) - Francuski ministar vanjskih poslova MichelBarnier u petak je u Beogradu, nakon razgovora s najvišim dužnosnicimaSCG pozdravio "odlučnost" službenog Beograda da surađuje sMeđunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu (ICTY), te spremnost nadijalog i "europski put" za rješavanje kosovskog pitanja.
BEOGRAD,23. srpnja(Hina) - Francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier u petak je u Beogradu, nakon razgovora s najvišim dužnosnicima SCG pozdravio "odlučnost" službenog Beograda da surađuje s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu (ICTY), te spremnost na dijalog i "europski put" za rješavanje kosovskog pitanja.

"Francuska pažljivo prati i pozdravlja odlučnost koju su srbijanska vlada, predsjednik Srbije kao i predsjednik SCG izrazili za stvarnom i efikasnom suradnjom s Haaškim sudom", rekao je Barnier novinarima nakon razgovora sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, dodajući da Francuska "dijeli ideju vlade Srbije o decentralizaciji i zaštiti manjina".

Šef francuske diplomacije u Beogradu je razgovarao i s predsjednikom državne zajednice SCG Svetozarom Marovićem, ministrom vanjskih poslova SCG Vukom Draškovićem, te premijerima Srbije i Crne Gore Vojislavom Koštunicom i Milom Đukanovićem.

Barnier će večeras nazočiti svečanoj ceremoniji otvaranja obnovljenog starog mosta u Mostaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙