FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BARNIER: HRVATSKA JE PRIMJER ZEMLJAMA REGIJE

ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Francuski ministar vanjskih poslovaMichel Barnier u četvrtak je u Zagrebu čestitao Hrvatskoj na dobivanjukandidature za članstvo u Europskoj uniji (EU) i istaknuo je kaoprimjer ostalim zemljama regije.
ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier u četvrtak je u Zagrebu čestitao Hrvatskoj na dobivanju kandidature za članstvo u Europskoj uniji (EU) i istaknuo je kao primjer ostalim zemljama regije.

"Čestitam vam na izvanredno obavljenom poslu na putu približavanja Uniji", rekao je Barnier nakon sastanka sa šefom hrvatske diplomacije Miomirom Žužulom.

"Hrvatska je vrlo dobar primjer za regiju, u kojoj je bilo nemira i sukoba, a sada je došao trenutak da dođe mir i napredak", dodao je francuski ministar.

Žužul je zahvalio Francuskoj na pomoći prilikom dobivanja kandidature, istaknuvši da je ona "možda bila presudna" za povoljan ishod. "Između Hrvatske i Francuske nema otvorenih pitanja, nego je otvoreno novo poglavlje u odnosima dviju zemalja", rekao je Žužul.

Po njegovim riječima, to simbolizira današnje otvaranje nove zgrade francuskog veleposlanstva smještene nasuprot sjedištu MVP-a na Zrinjevcu. Radi se o zgradi u kojoj je dugi niz godina bilo smješteno američko veleposlanstvo.

Ministar Barnier je rekao da je, osim otvaranja veleposlanstva, povod dolasku u Zagreb i jačanje bilateralnih odnosa i suradnje na području gospodarstva, turizma i kulture.

Najavio je da će se zauzeti da Hrvatska iskoristi kredite za ulazak u EU, koja, ocijenio je, "mora biti ujedinjena, ali ne uniformirana". "Vi možete ostati Hrvati, a mi Francuzi, no moramo raditi zajedno", rekao je Barnier, kojega će tijekom dana primiti Predsjednik Republike Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙