FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VEĆINA BRITANACA MISLI DA JE BLAIR LAGAO O IRAKU

LONDON, 20. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Većina Britanaca još uvijeksmatra da je premijer Tony Blair lagao o Iraku unatoč prošlotjednomobjavljivanju službenog izvješća u kojem se zaključuje da on nijenamjerno prevario svoje sunarodnjake, pokazali su rezultatiistraživanja objavljeni u utorak u listu "Guardian".
LONDON, 20. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Većina Britanaca još uvijek smatra da je premijer Tony Blair lagao o Iraku unatoč prošlotjednom objavljivanju službenog izvješća u kojem se zaključuje da on nije namjerno prevario svoje sunarodnjake, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u utorak u listu "Guardian".

Da je Tony Blair lagao smatra 55 posto sudionika ispitivanja kojeg je proveo institut ICM, dok 37 posto smatra da je govorio istinu.

Prošli tjedan službeno je izvješće zaključilo da su britanske tajne službe počinile teške greške u analizi iračkog arsenala oružja za masovno uništenje prije ulaska Velike Britanije u rat. To je izvješće oslobodilo Tonyja Blaira odgovornosti za te pogreške.

Prema institutu ICM, koji je tijekom proteklog vikenda ispitao 1.007 osoba, ratu u Iraku se još uvijek protivi veliki broj među Britanaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙