FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

primorac: još uvijek neizvjesno kada će iračka djeca doći na liječenje u hrvatsku

ZAGREB, 23. srpnja 2004. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac izjavio je danas da je još uvijek neizvjesnokada će teško oboljela iračka djeca stići u Hrvatsku, gdje im jeosigurano liječenje u najboljim hrvatskim bolnicama.
ZAGREB, 23. srpnja 2004. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izjavio je danas da je još uvijek neizvjesno kada će teško oboljela iračka djeca stići u Hrvatsku, gdje im je osigurano liječenje u najboljim hrvatskim bolnicama.

Primorac je izjavio Hini da je prije sedam dana od iračkog Ministarstva zdravstva dobio samo nepotpune povijesti bolesti za osmero djece, pa je prije četiri dana ponovno upućen zahtjev iračkoj strani da dostavi svu potrebnu dokumentaciju i obavijesti o terminima letova kojima će djeca stići u Hrvatsku.

"Očito u iračkom zdravstvu vlada kaotična situacija jer je u Hrvatskoj već dva mjeseca sve spremno za prihvat djece", kaže ministar Primorac.

Osmero djece od jedne do 14 godina, čije dijagnoze govore o teškim malignim oboljenjima, poput leukemije, te srčanim manama koje zahtijevaju hitne operacije, trebalo bi biti liječeno u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, KBC-u Zagreb i KB-u Sestre milosrdnice.

Troškove njihova liječenja pokrit će, prema dogovoru s Ministarstvom zdravstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Primorac ističe kako bi zajedno s djecom na višemjesečnu edukaciju u Hrvatsku trebalo stići i šestero iračkih forenzičara.

Troje forenzičkih psihijatara upoznalo bi se u najboljim zdravstvenim ustanovama s hrvatskim iskustvima u liječenju posttraumatskog stresnog poremećaja, a troje forenzičkih patologa prošlo bi edukaciju u Zavodu za sudsku medicinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙