FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 23. srpnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 23. srpnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LOS ANGELES - Britanski pjevač Elton John je optužio američku Vladu da upotrabljava taktiku "bullyinga" prema pjevačima kako bi spriječila glazbu s antiratnom tematikom i naglasio da se većina izvođača boji tome oduprijeti. "U Americi trenutno vlada atmosfera straha i to je pogubno", ustvrdio je Elton John govoreći za "Interview magazine" dodajući kako je većina ondje previše oprezna i uplašena radi svojih karijera. Glazbenici i drugi umjetnici poput Dixie chicks, Whoopi Goldberg i Linde Ronstadt pripadaju manjini koja otvoreno govori protiv rata i zbog toga trpi jer se primjerice njihova glazba ne izvodi na radio postajama niti im tvrtke žele biti sponzori. Elton John je to stanje usporedio sa 60-im godinama prošlog stoljeća kad su glazbenici ponosno koristili svoju slobodu izražavanja.

HAMBURG - Nedostatak slobodnog vremena najčešći je uzročnik bračnih svađa, pokazalo je istraživanje koje je za njemački magazin Bildwoche provela anketna kuća Emnid. Kod 23 posto parova svađa nastaje kad se jedan od supružnika počne tužiti na nedostatak slobodnog vremena, a kod 21 posto uzrok je raspodjela kućnih poslova. Na trećem su mjestu, sa 18 posto, nesuglasice oko odgoja djece a 11 posto kao uzrok prepirki navodi financijsko stanje u bračnoj zajednici. Među rijetkim uzrocima svađa su i "nepouzdanost partnera " (8 posto), manjak pažnje (6 posto) vanbračne avanture (3 posto). Seks je u uzrocima bračnih svađa zastupljen samo s jedan posto

LOS ANGELES - Dobitnik Oscara Jerry Goldsmith, koji je napisao glazbu za seriju "Zvjezdane staze" i mnoge druge poznate filmove i TV serije, umro je u srijedu u noći, u snu, objavljeno je u četvrtak. Goldsmith, rođen u Los Angelesu, bio je 75-godišnjak i bolovao je od raka. Napisao je više od 170 aranžmana za filmove "Planeta majmuna", "Kineska četvrt", sva tri nastavka filma "Rambo", pa za "Basic Instinct", "L.A. povjerljivo", "Mumija", "Mulan" i ostale, a prošle godine i za komediju "Looney Tunes: Back in Action". Za Oscara, nagradu američke filmske akademije, bio je nominiran čak 17 puta, no dobio ga je jedino 1976. za klasični horor "The Omen" (Znamenje).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙