FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CIA ODBACUJE KRITIKE IZ IZVJEŠĆA O 11. RUJNU

WASHINGTON, 23. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Središnja obavještajnaagencija (CIA) odbacuje kritike iz izvješća o događajima 11. rujna2001. i naglašava kako je upozoravala na mogućnost terorističkihnapada putničkim zrakoplovima.
WASHINGTON, 23. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Središnja obavještajna agencija (CIA) odbacuje kritike iz izvješća o događajima 11. rujna 2001. i naglašava kako je upozoravala na mogućnost terorističkih napada putničkim zrakoplovima.

"CIA je redovno javljala o prijetnjama civilnom zrakoplovstvu, uključujući i otmice zrakoplova", rekao je jedan visoki dužnosnik obavještajne agencije. Izvješće o terorističkim napadima na SAD kritizira CIA-u jer nije na odgovarajući način protumačilo prijetnje Al Qaide, koja je izvela napade putničkim zrakoplovima.

Povjerenstvo koje je izradilo izvješće govori o tome da je obavještajna agencija bila usmjerena na hladnoratovske metode i da joj je nedostajalo mašte da bi se analiziralo kako se putnički zrkoplov može iskoristiti kao terorističko oružje

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙