FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZVEDBA BALETA "ROMEO I JULIJA" ZAGREBAČKOG HNK-A U DUBROVNIKU

DUBROVNIK, 22. srpnja 2004. (Hina) - Dvije izvedbe baleta "Romeo iJulija" u koreografiji Dinka Bogdanića Balet zagrebačkog HNK-a izvestće 23. i 24. srpnja na Boškovićevoj poljani u okviru programa 55.Dubrovačkih ljetnih igara, najavljeno je u četvrtak na konferenciji zanovinare u Press uredu Igara.
DUBROVNIK, 22. srpnja 2004. (Hina) - Dvije izvedbe baleta "Romeo i Julija" u koreografiji Dinka Bogdanića Balet zagrebačkog HNK-a izvest će 23. i 24. srpnja na Boškovićevoj poljani u okviru programa 55. Dubrovačkih ljetnih igara, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u Press uredu Igara.

Riječ je o iznimno zahtjevnom i skupom projektu a koji će u dubrovačkom ambijentu dobiti efekte kojih nema nigdje drugdje, ocijenio je intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender.

Dinko Bogdanić, koreograf, redatelj i dramaturg ove baletne predstave kazao je kako je to jedna od najboljih predstava baleta HNK koja će biti drugačija nego zagrebačka, upravo zbog prostora na kojem će biti odigrana.

Balet "Romeo i Julija" nagrađen je nagradom hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu u cjelini, a za izuzetno ostvarenje mladom umjetniku do 28 godina nagradu je dobila Edina Pličanić za ulogu Julije.

Balet i plesni teatar već je od 1952., kada je na Igrama nastupio balet Narodnog pozorišta iz Sarajeva, postao zapaženim dijelom programa Dubrovačkih ljetnih igara.

Niz velikih gostovanja, najznačajnijih inozemnih ansambala, kao što su American Ballet Theatre, balet Mađarske državne opere, London Contemporary Dance Theatre, Turski državni balet iz Ankare te brojni drugi, također su obilježili Dubrovačke ljetne igre.

Balet HNK u Zagrebu posljednji je put na Dubrovačkim ljetnim igrama nastupio 2001. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙