FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAVNA PONUDA

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Najveći dioničari Dom Holdinga - SNHolding (24,47 posto) i EPIC (13,95 posto) sklopili su danas u Zagrebuugovor o zajedničkom djelovanju čime ta dva najveća institucionalnadioničara imaju preko 38 posto dionica Dom holdinga i dolaze u obvezujavne ponude, izvijestila je tvrtka Teneo, koja vodi odnose s javnošćuza SN Holding.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Najveći dioničari Dom Holdinga - SN Holding (24,47 posto) i EPIC (13,95 posto) sklopili su danas u Zagrebu ugovor o zajedničkom djelovanju čime ta dva najveća institucionalna dioničara imaju preko 38 posto dionica Dom holdinga i dolaze u obvezu javne ponude, izvijestila je tvrtka Teneo, koja vodi odnose s javnošću za SN Holding.

Kako se navodi, SN Holding i EPIC danas su o namjeri javne ponude obavijestili Komisiju za vrijednosne papire RH, kojoj u roku od 30 dana trebaju dostaviti ponudu za preuzimanje.

Komisija će potom u roku od dva tjedna odobriti ponudu uključujući predloženu cijenu po kojoj će se otkupljivati dionice Dom holdinga, koji danas ima 24.200 dioničara.

Kako se navodi u priopćenju, Uprava SN holdinga smatra da je ponuda za preuzimanje logičan korak u njihovoj investicijskoj politici.

Prenosi se i izjava predsjednika Uprave SN Holdinga Vicka Ferića da SN Holding već nekoliko godina investira u dionice Dom holdinga, te da je danas taj udio blizu granice za koju postoji zakonska obveza objave ponude za preuzimanje ako se kupuju dodatne dionice. SN Holding sada raspolaže i financijskim sredstvima temeljem kojih možemo objaviti takvu ponudu, ističe Ferić.

Kako se navodi, ponuda za preuzimanje će omogućiti kombinaciju financijskih izvora SN holdinga i Dom holdinga, te uspostaviti imovinski temelj koji će omogućiti jednostavnije financiranje velikih investicijskih projekata, poput turističkog naselja na poluotoku Lanterna i otoka Sv. Nikola u Poreču (Riviera holding) i hotela Plakir na Babinom kuku u Dubrovniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙