FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLADA SUTRA O IZMJENI OBITELJSKOG ZAKONA

ZAGREB, 21. srpnja 2004. (Hina) - Kraj iduće godine novi je rok dokojega bi se sudovi u cijelosti trebali pripremiti za preuzimanje ipostupanje u obiteljskim stvarima koje su sada u nadležnosti centaraza socijalnu skrb, primjerice u posredovanju u postupcima razvodabraka.
ZAGREB, 21. srpnja 2004. (Hina) - Kraj iduće godine novi je rok do kojega bi se sudovi u cijelosti trebali pripremiti za preuzimanje i postupanje u obiteljskim stvarima koje su sada u nadležnosti centara za socijalnu skrb, primjerice u posredovanju u postupcima razvoda braka.

O prijedlogu da se izmjeni Obiteljski zakon i još jednom, ovoga puta s 30. rujna ove na 31. prosinca iduće godine produži rok za pripremu sudova, Vlada će se očitovati na sjednici sutra poslijepodne.

Još jedno produženje roka predložilo je Ministarstvo pravosuđa tumačeći da se zbog preopterećenosti drugim predmetima sudovi nisu uspjeli pravodobno pripremiti za novi posao.

Kao razlog odgode Ministarstvo navodi i nedovoljan broj specijaliziranih sudaca te ističe da treba zaposliti određen broj sudskih savjetnika, stručnih suradnika i drugih službenika koji bi radili na spomenutim poslovima.

O kojim će se točkama Vlada još očitovati u Banskim dvorima danas nisu mogli precizirati. Naime, dio dužnosnika na čelu s premijerom Ivom Sanaderom na službenom je putu na Malti radi čega će se Vladin uži kabinet koji definira konačan dnevni red sjednice sastati tek sutra ujutro.

Po dostupnim informacijama, Vlada će zadnju sjednicu prije ljetnih odmora održati 4. kolovoza, dan uoči Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti.

Po neslužbenim informacijama članovi Sanaderova kabineta taj bi se dan priključili proslavi u Kninu.

Prije ljetnog odmora premijera Sanadera čeka službeni posjet Bugarskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙