FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAŠKI SUD OTVORIO MOGUĆNOST SUĐENJA MILOŠEVIĆU U VIŠE DIJELOVA

ZAGREB/DEN HAAG, 21. srpnja 2004. (Hina) - Haški sud (ICTY), tragajućiza efikasnim načinom dovršetka suđenja protiv bivšeg jugoslavenskogpredsjednika Slobodana Miloševića optuženog za zločine počinjene uHrvatskoj, BiH i na Kosovu, otvorio je u srijedu mogućnost'razbijanja' sudskog postupka na više suđenja.
ZAGREB/DEN HAAG, 21. srpnja 2004. (Hina) - Haški sud (ICTY), tragajući za efikasnim načinom dovršetka suđenja protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića optuženog za zločine počinjene u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu, otvorio je u srijedu mogućnost 'razbijanja' sudskog postupka na više suđenja.

U odluci, objavljenoj u srijedu, sudsko vijeće predvođeno sucem Patrickom Liptonom Robinsonom pozvalo je strane u postupku da se očituju o mogućnosti razdvajanja optužnice i postupka protiv Miloševića na više dijelova.

Prije dvije godine Haški je sud, nakon podizanja optužnice za zločine počinjene u Hrvatskoj i BiH protiv Miloševića, tada već optuženog i za zločine na Kosovu, objedinio tri optužnice u jednu kako bi se vodilo jedinstveno suđenje. Pred žalbenim sudom vodila se rasprava o opravdanosti eventualnog 'razbijanja' postupka u dva dijela - jedan za zločine počinjene u Hrvatskoj i BiH, a drugi za zločine počinjene na Kosovu.

U odluci sudskog vijeća objavljenoj u srijedu, Haški sud je zatražio od strana i da se izjasne koji bi postupak imao prednost i počeo prvi, ukoliko Vijeće donese odluku o razdvajanju optužnice na dijelove.

Suđenje Miloševiću prekidano je mnogo puta zbog njegovih zdravstvenih tegoba.

Zbog problema s visokim tlakom, nakon nekoliko odgoda samo u posljednjih mjesec dana, početak iznošenja obrane ponovno je odgođen do 31. kolovoza.

Već je ranije ovog mjeseca sudsko vijeće pozvalo strane i da se očituju o mogućnosti da se Miloševiću nametne branitelj po službenoj dužnosti, kako bi se i na taj način ubrzalo suđenje.

Milošević, koji ne priznaje Haški sud, brani se sam.

Nakon Miloševićevih sve učestalijih zdravstvenih tegoba, Haški sud uveo je lakši ritam suđenja tako da se više od godinu dana suđenje odvija samo tri dana tjedno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙