FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY ŽELI DA MILOŠEVIĆEVA OBRANA ZAVRŠI DO LISTOPADA 2005.

HAG, 19. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodni kazneni sud za bivšuJugoslaviju (ICTY) u ponedjeljak je priopćio da želi da obranaSlobodana Miloševića završi do listopada 2005. i približio se odlucida prečesto bolesnom bivšem srbijanskom predsjedniku odredibranitelja, kako bi se zadani rok mogao ispuniti.
HAG, 19. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u ponedjeljak je priopćio da želi da obrana Slobodana Miloševića završi do listopada 2005. i približio se odluci da prečesto bolesnom bivšem srbijanskom predsjedniku odredi branitelja, kako bi se zadani rok mogao ispuniti.

ICTY je objavio da je odlučan zaključiti iznošenje obrane do listopada iduće godine, s obzirom na 150 radnih dana koliko je Miloševiću odobreno za obranu i činjenicu da Sud, zbog optuženikovog slabog zdravlja, zasjeda samo tri dana u tjednu.

Sud u priopćenju navodi da optuženiku zdravlje možda neće dopustiti da ispoštuje rok ako se nastavi braniti sam, pa je naredilo tužiteljstvu da do ponedjeljka priloži svoje mišljenje na temu nametanja branitelja Miloševiću.

Nekoliko puta odgađani nastavak suđenja, odnosno iznošenje Miloševićeve obrane trebalo bi početi 31. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙