FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

istarski SDP o POVRATU DUGA UMIROVLJENICIMA

LABIN,19. srpnja(Hina) - Saborski zastupnik i predsjednik istarskogSDP-a Anton Peruško na današnjoj je konferenciji za novinare u Labinuustvrdio kako usvajanje Zakona o provođenju odluke Ustavnog suda opovratu duga umirovljenicima ima dobru stranu u tome što HDZ koji je,kako je rekao, "dug stvorio i koji ga do sada nije priznavao", konačnotaj dug priznaje.
LABIN,19. srpnja(Hina) - Saborski zastupnik i predsjednik istarskog SDP-a Anton Peruško na današnjoj je konferenciji za novinare u Labinu ustvrdio kako usvajanje Zakona o provođenju odluke Ustavnog suda o povratu duga umirovljenicima ima dobru stranu u tome što HDZ koji je, kako je rekao, "dug stvorio i koji ga do sada nije priznavao", konačno taj dug priznaje.

"Činjenica da je makar naknadno HDZ taj dug priznao jedina je pozitivna strana tog zakona dok je sve ostalo obavijeno maglom obzirom da umirovljenici dobivaju samo nova obećanja koja mnogi od njih nažalost neće dočekati", kazao je Peruško.

Izrazio je čuđenje što je Hrvatska stranka umirovljenika pristala na takve uvjete te se upitao zašto nije inzistirala da država izdaje obveznice pa makar s odgodom naplativosti te da u konačnici država, a ne umirovljenici preuzme na sebe rizik poslovanja fonda.

Upravo iz tog razloga smatra kako je zakon kojeg je izradila udruga umirovljenika trebao biti temelj za povrat duga.

Govoreći o izmjenama i dopunama državnog proračuna za ovu godinu kazao je kako je se na prihodovnoj strani planira povećanje od 2,8 milijardi kuna i to ne razvojem već novim nametima gospodarstvu i građanima kroz nove trošarine, veće cestarine te kroz veće cijene goriva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙