FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TERMINAL SE SRUŠIO ZBOG PUKOTINE U STRUKTURI BETONSKOG SVODA

PARIZ, 6. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Djelomično urušavanje terminalapariške zračne luke Roissy, u kojem su četiri osobe smrtno stradale atri su ozlijeđene 23. svibnja, uzrokovala je slučajna pukotina ubetonskom svodu koji natkriva zdanje, navodi se u izvješću francuskogministarstva prometa.
PARIZ, 6. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Djelomično urušavanje terminala pariške zračne luke Roissy, u kojem su četiri osobe smrtno stradale a tri su ozlijeđene 23. svibnja, uzrokovala je slučajna pukotina u betonskom svodu koji natkriva zdanje, navodi se u izvješću francuskog ministarstva prometa.

"Glavni uzrok urušavanja povezan je s perforacijom betonskog svoda metalnim cilindričnim potpornjima", objavilo je u utorak ministarstvo na temelju dosadašnjeg izvješća povjerenstva za administrativnu istragu zadužena za utvrđivanje uzroka nesreće.

Ministarstvo smatra "vjerojatnim da je perforaciju olakšala prethodna i postepena degradacija betona".

Povjerenstvo je odbacilo dvije mogućnosti koje su se spominjale u objašnjavanju katastrofe: klizanje terena koje je uzrokovalo slijeganje zgrade te krhkost na razini podupirača koji nose cijelu zgradu.

Rad povjerenstva odvijao se usporedo sa sudskom istragom pokrenutom nakon katastrofe zbog koje je zgrada zatvorena, a koja bi djelomice trebala biti ponovno otvorena za javnost 15. srpnja.

U nesreći su stradali Libanonka koje je putovala u SAD, dvoje Kineza na poslovnom putu za Meksiko, kao i žena u posjedu ukradene češke putovnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙