FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUNDAY TIMES: BLAIR POBJEĐUJE NA SLJEDEĆIM IZBORIMA

LONDON, 18. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Više od polovice Britanacane bi vjerovalo premijeru Tonyju Blairu i dopustilo mu da vodi zemljuu drugi rat, ali on će ipak pobijediti na izborima koji će se održatiu idućih godinu dana, pokazali su rezultati ispitivanja javnogmnijenja objavljeni u nedjelju u "Sunday Timesu".
LONDON, 18. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Više od polovice Britanaca ne bi vjerovalo premijeru Tonyju Blairu i dopustilo mu da vodi zemlju u drugi rat, ali on će ipak pobijediti na izborima koji će se održati u idućih godinu dana, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mnijenja objavljeni u nedjelju u "Sunday Timesu".

Ovo je ispitivanje uslijedilo nakon prilično lošeg tjedna za Blaira - izvješće Lorda Butlera pokazalo je da su obavještajni podaci koji su doveli do rata u Iraku bili lažirani, a Laburistička je stranka poražena na prijevremenim izborima u dva grada.

Ispitivanje YouGov-a koje je objavio Sunday Times pokazalo je da 57 posto Britanaca ne bi vjerovalo Blairu da ih vodi ponovo u rat.

U tom su ispitivanju laburisti Tonyja Blaira i glavna oporbena stranka konzervativci izjednačeni s 33 posto svaki, dok Liberalni demokrati osvajaju 22 posto glasova.

No, analitičar YouGov-a Peter Kellner ističe kako još uvijek vjeruje da će premijer osvojiti i treći mandat.

"Prestao je sjajiti, ali trenutačno laburisti osvajaju i treći mandat i to uvjerljivo", smatra Kellner.

"Glasači su razočarani u laburiste, ne vjeruju Blairu, ljuti su i učinit će sve što je u njihovoj moći da kazne vladu - osim glasati za konzervativce", istaknuo je.

Na prijevremenim izborima u dva grada, Birminghamu i Leicesteru, konzervativci su prošli još lošije od laburista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙