FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLAB INTERES ULAGAČA ZA KUPOVINU DIONICA

LONDON, FRANKFURT, 19. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Slabašan dotoknovih vijesti iz korporacija vijesti i slabljenje apetita ulagača zakupovinom dionica ostavili su danas europske burzovne indekse ublizini dvomjesečnih najnižih razina.
LONDON, FRANKFURT, 19. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Slabašan dotok novih vijesti iz korporacija vijesti i slabljenje apetita ulagača za kupovinom dionica ostavili su danas europske burzovne indekse u blizini dvomjesečnih najnižih razina.

Londonski Ftse indeks do podneva je ojačao svega 0,18 posto, na 4.347 bodova. Istodobno, frankfurtski DAX oslabio je 0,09 posto, na 3.842 boda.

Na tržištima je zabilježen pad cijena dionica za četiri posto u manje od mjesec dana, budući ulagače zabrinjava mogućnost da je rast korporativnih dobiti dosegao vrhunac kako kamatne stope rastu, a cijene sirove nafte uporno ostaju visokima.

"Tržište jednostavno odražava općenito raširen nedostatak povjerenja, ali ne mislim da su tržišni igrači očajnički pesimistični budući bi obujmi bili veći kako tržište pada", ocjenjuje Nigel Cobby, direktor europskih dionica u JP Morganu. "Svi nešto čekaju, ali nitko nije posve siguran što", kazao je on, dodavši da će dionice biti pogođene i tradicionalnim ljetnim zatišjem na europskim tržištima.

Među dobitnicima ističe se Philips Electronics, čije su dionice ojačale 0,7, te nizozemski maloprodajni lanac Ahold (2,4 posto).

Njemačka kemijska i farmaceutska grupacija Bayer našla se pak, među gubitnicima, zabilježivši pad cijene dionica za 1,2 posto, nakon najave da kupuje dio poslovanja svojeg švicarskog rivala Rochea za 2,38 milijardi eura.

Tokijska burza danas je bila zatvorena zbog praznika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙