FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI HRVATSKI REKORD BLANKE VLAŠIĆ, BERGQVIST OTPALA

BASTAAD/ZAGREB, 18. srpnja (Hina) - Hrvatska atletičarka Blanka Vlašićpostavila je novi hrvatski rekord na tradicionalnom skakačkom mitinguu švedskom gradu Bastaadu, preskočivši 202 centimetra.
BASTAAD/ZAGREB, 18. srpnja (Hina) - Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić postavila je novi hrvatski rekord na tradicionalnom skakačkom mitingu u švedskom gradu Bastaadu, preskočivši 202 centimetra.

Hrvatska olimpijka tako je popravila hrvatski rekord za jedan centimetara. Blanka je nastup u Bastaadu okrunila osvojivši prvo mjesto, pokazavši još jednom kako njezina forma uoči početka Olimpijskih igara u Ateni raste. Blanka je 202 centimetra preskočila iz trećeg pokušaja, a okušala se i na visini od 205, no nije uspjela. Drugo mjesto osvojila je Babakova (195), a treće Jefimenko (192).

U Bastaadu je nakon oporavka od ozljede nastupila i Šveđanka Kajsa Bergqvist, međutim ponovo se ozlijedila i njezin nastup na olimpijskim igrama u Ateni je otpao. Bivša dvoranska svjetska prvakinja i vlasnica brončane medalje s Olimpijskih igara u Sydneyu ozlijedila je ahilovu tetivu i morat će pauzirati najmanje šest mjeseci.

U muškoj konkurenciji slavio je Južnoafrikanac Jacques Freitag sa skokom od 231 cm.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙