FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLAIR PONOVNO BRANIO ODLUKU O RATU PROTIV IRAKA

LONDON, 13. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blairponovio je u utorak da smatra kako je njegova odluka o pokretanju rataprotiv režima iračkog predsjednika Sadama Huseina bila ispravna,ustvrdivši da je "u potpuno istom stanju duha kao prije 18 mjeseci".
LONDON, 13. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blair ponovio je u utorak da smatra kako je njegova odluka o pokretanju rata protiv režima iračkog predsjednika Sadama Huseina bila ispravna, ustvrdivši da je "u potpuno istom stanju duha kao prije 18 mjeseci".

"Smatram da je vrlo teško danas gledati Irak, sjetiti se Iraka pod Sadamom, i reći da bi nam bilo bolje, da bi svijet bio sigurniji, da bismo bili sigurniji da je on još uvijek na vlasti", kazao je Blair na zajedničkoj konferenciji za tisak koju je održao s talijanskim kolegom Silvijom Berlusconijem.

Sa svoje je strane Berlusconi izjavio da će talijanske postrojbe ostati u Iraku dok god sadašnja iračka vlada, ili ona koja će proizaći iz izbora u siječnju 2005. godine, "bude smatrala da je njihovo prisustvo potrebno za održavanje javnog reda" bez kojeg je "nemoguće imati normalne izbore".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙