FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada RS: Naziv "Srpsko Sarajevo" zamijenjen sa "Sarajevo Republike Srpske"

BANJA LUKA, 17. srpnja 2004. (Hina) - Vlada Republike Srpske je nasvojem zasjedanju u petak navečer utvrdila prijedlog izmjenadosadašnjih zakona čija svrha je primjena odluke Ustavnog suda Bosne iHercegovine prema kojoj se ispred naziva gradova u RS mora uklonitiprefiks "srpski", priopćeno je iz vlade.
BANJA LUKA, 17. srpnja 2004. (Hina) - Vlada Republike Srpske je na svojem zasjedanju u petak navečer utvrdila prijedlog izmjena dosadašnjih zakona čija svrha je primjena odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine prema kojoj se ispred naziva gradova u RS mora ukloniti prefiks "srpski", priopćeno je iz vlade.

Izmjenama Zakona o teritorijalnoj organizaciji i lokalnoj samoupravi, naziv "Srpsko Sarajevo" mijenja se u "Sarajevo Republike Srpske", priopćila je vlada RS.

Isto tako, naziv "Srpski Drvar" zamjenjuje se nazivom "Drvar Republike Srpske", "Srpski Sanski Most" nazvan je "Oštra Luka", "Srpski Mostar" je postao "Istočni Mostar", "Srpsko Goražde" "Goražde Republike Srpske", naziv "Srbinje" zamijenjen je nazivom "Foča/Srbinje", a "Srpski Ključ" je postao "Ribnik".

Odlukom vlade RS "Srpska Kostajnica" zvat će se "Kostajnica", a "Srpski Brod" je postao "Brod".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙