FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU POTVRDIO DA ĆE DO KONCA GODINE POSLATI SNAGE U BOSNU

BRUXELLES, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Ministri vanjskih poslovaEuropske unije službeno su u ponedjeljak u Bruxellesu dali zelenosvjetlo raspoređivanju vojnih snaga u Bosni, u sklopu misije podnazivom "Althea" do konca godine.
BRUXELLES, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Ministri vanjskih poslova Europske unije službeno su u ponedjeljak u Bruxellesu dali zeleno svjetlo raspoređivanju vojnih snaga u Bosni, u sklopu misije pod nazivom "Althea" do konca godine.

Cilj je "do konca godine", najvjerojatnije u prosincu, rasporediti vojne snage EU-a od "sedam tisuća ljudi" koje će zamijeniti NATO, objavljeno je u Bruxellesu.

Šefovi diplomacije Unije odobrili su opći okvir i mandat europske misije, ali je potrebna još jedna odluka Vijeća radi konkretnog slanja snaga.

Njima bi na terenu zapovijedao britanski časnik David Leaky, pod nadzorom drugog čovjeka Glavnog stožera NATO-ovih snaga (Shape) u Monsu, u Belgiji, dužnost koju trenutno obnaša njemački admiral Rainer Feist, a u rujnu ju treba preuzeti Britanac.

Nova misija EU-a treba se provesti u tijesnoj suradnji s NATO-om koji će i dalje imati glavni stožer u Sarajevu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙