FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split- rekordan promet u trajektnoj i zračnoj luci

SPLIT, 17. srpnja 2004. (Hina) - Iz splitske trajektne luke premasrednjodalmatinskim otocima prijepodne je isplovilo više od tisućuputnika, u zračnu luku Resnik do 12 sati sletjelo je 20-ak zrakoplovaiz gotovo svih europskih destinacija.
SPLIT, 17. srpnja 2004. (Hina) - Iz splitske trajektne luke prema srednjodalmatinskim otocima prijepodne je isplovilo više od tisuću putnika, u zračnu luku Resnik do 12 sati sletjelo je 20-ak zrakoplova iz gotovo svih europskih destinacija.

Prema Supetru na Braču i Rogaču na Šolti uvedeno je pet dodatnih linija, doznaje se od koordinatora Jadrolinija plovnog područja u splitu Ante Mrvice.

"To je za ovu sezonu rekordan promet, no, vjerujemo kako će u idućim vikendima to biti premašeno jer smo tek ušli u špicu sezone" kazao je Mrvica.

U luci kao ni na prilaznim cestama ne stvaraju se gužve, iako automobili stalno pristižu, kako oni koju nastavljaju put prema otocima tako i oni u povratku s njih, rekao je Mrvica dodajući kako su Jadrolinijini šalteri otvoreni su jutros od 4,15 sati, što je također pridonijelo bržem protoku putnika.

Prema Starom Gradu na Hvaru bilo je pet isplovljavanja, a prema Visu tri.

Dva trajekta plove non-stop i na liniji Drvenik (kod Makarske) - Sućuraj na Hvaru, tako da ni tamo nema većih poteškoća u odvijanju pomorskog prometa, doznaje se od Mrvice.

Jutros je u splitsku luku iz Italije stigao i trajekt Dubrovnik s 500 putnika i 120 vozila. Dodatni priljev putnika, prema informacijama s graničnih prijelaza, očekuje se u kasnijim poslijepodnevnim satima, no Jadrolinija će ih, poručuje Mrvica, spremno dočekati i odvesti na vrijeme prema do njihovih odredišta na otocima.

U splitskoj zračnoj luci također, bilježe rekordan promet. Do 12 sati tamo je sletjelo 20-ak zrakoplova iz gotovo svih europskih destinacija, a do kraja dana očekuje se ukupno 55 zrakoplova, doznaje se od šefa smjene Ive Tvrdića. Kroz zračnu luku u dolasku i odlasku prošlo je više od 11 tisuća putnika. Sletjelo je i 10-ak malih privatnih zrakoplova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙